Αυτοκίνητο

Na een weekje wandelen op dit mooie eiland, hadden we gepland om vanaf maandag een auto (ενα αυτοκίνητο- ena aftokínito) te gaan huren. De Griekse ”buienradar” voorspelt dat we volgende week dinsdag en woensdag (veel) regen krijgen, daarom zijn we vanmorgen vroeg op pad gegaan om vandaag al een auto te gaan huren.

Dit is hem geworden; een Fiat Panda in toeristisch wit:

We besluiten om vandaag al meteen het Noordelijke deel van het eiland te gaan bezoeken. Het is even wennen om hier auto te rijden, het eiland bestaat volledig uit bergen. We klimmen en dalen continu, met aan de ene kant een bergwand en aan de andere kant onder ons de zee, de ene haarspeldbocht na de andere. We beginnen in Kioni, een heel charmant vissersdorpje, met allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes rond de haven.

Mooie glazen flessen gevuld met verschillende kleuren vloeistof
Kleine haventje van Kioni

Na Kioni rijden we door naar Fríkes, een vissersdorpje dat nog kleiner is. Hier liggen aan het haventje alleen een paar restaurantjes. Aangezien het net lunchtijd is, besluiten we hier een hapje te eten. Wat een goede beslissing! Het eten smaakt heerlijk. Ik heb ravioli gevuld met spinazie en kaas:

Jip gaat voor linguine met zeevruchten:

Na een goede maaltijd, rijden we weer verder en komen we toevallig langs een archeologische opgraving, de school van Homerus. We hebben hier even rond gekeken, maar helaas was er geen uitleg over wat voor gebouwen hier gestaan hebben.

Geen idee wat dit ooit geweest is

Terug naar het appartement, maar niet zonder eerst nog een baaitje op te zoeken om lekker te gaan snorkelen. We vinden een erg mooi strand in de buurt van Agios Ioannis, aspros Gialos (ik weet helaas niet precies wat dit betekent, het zou iets kunnen zijn als wit strand). We hebben hier kleurrijke vissen mogen bewonderen tijdens het snorkelen. Jammer genoeg zijn we vergeten hier foto’s te maken, maar de vissen komen wel voor het in het filmpje dat later nog volgt.

Update: een kleine impressie van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =